Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
  • Home
  • De Adviesraad
  • Samenstelling
  • Thema’s
  • Vergaderingen
  • Nieuws
  • Jaarplan
  • Adviezen
  • Vacatures
  • Contact
  • Menu Menu

Van de voorzitter

Maart 2021

Alweer ruim een jaar leven we in het Coronatijdperk.

Dat belet ons niet enthousiast ons werk te blijven doen. Vergaderen in de Koningshof, op 1 ½ meter, met de deuren open. Teammeetings. Iets wat veel leden voorheen nog nooit gedaan hadden, maar wat de meesten van ons opmerkelijk goed afgaat. Een nieuwe wereld gaat open.

Het was wel even wennen, soms zie je alleen een kruin van een Adviesraad lid op het scherm, staat het geluid uit, of wordt vergeten “een handje op te steken” als je het woord wilt. Maar het gaat ons steeds beter af en… wat belangrijk is. We blijven elkaar zien en spreken.

Het bezoeken van en spreken met onze achterban is wat lastiger. Je loopt bijvoorbeeld minder gemakkelijker een instelling met kwetsbare mensen binnen en er worden weinig bijeenkomsten gehouden, waar je je gezicht zou kunnen laten zien. Je ontmoet gewoon minder mensen dan je zou willen.

Dat belet ons niet, ons werk te blijven doen. Zo hebben we vorig jaar (2020) vier adviezen uitgebracht over belangrijke onderwerpen zoals: de participatiewet, de ontwikkelagenda ouderen, het onderwijskansenbeleid en armoede en schulden.

Onderwerpen die ertoe doen voor de inwoners van Maassluis. En ook voor 2021 is er alweer een advies in de maak. Deze keer over Stroomopwaarts. De adviezen zijn elders op onze website te vinden, net zoals onze adviezen over vorige jaren.

Waar we blij mee zijn is, dat we de afgelopen periode ook een aantal nieuwe, jongere leden hebben mogen verwelkomen. Langzamerhand wordt de samenstelling van de Adviesraad een mooie afspiegeling van de samenleving. En dat willen we graag. Daar over gesproken zouden we ook graag mensen met een migratieachtergrond in ons team verwelkomen.

Ik zou tegen iedere Maassluizer willen zeggen: “Waag de stap en meld je bij ons aan. Je bent meer dan welkom.”

 

Henk van Goor
Tijdelijk Voorzitter Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis

info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


Juni 2019

Als ik tijdens de laatste vergadering van Bart Luttik, als vertrekkend voorzitter, de voorzittershamer figuurlijk krijg overhandigd is Bart, al terecht, door burgemeester Edo Haan in het zonnetje gezet.

In mijn eerste actie als tijdelijk voorzitter geef ik alle aanwezige raadsleden de gelegenheid om als afscheid iets tegen Bart te zeggen.
Dat heeft Bart geweten.
Voordat ik Bart voor de laatste keer het laatste woord geef memoreer ik dat vaak, bij zo’n vertrekmoment, uitbundige loftuitingen te horen zijn. Alsof ieder blij is dat de persoon ook inderdaad vertrekt.

Laat duidelijk zijn……Niets is minder waar.
Bedankt Bart en het ga je goed.

Ik ga proberen tijdelijk voorzitter te zijn en zal dat doen op mijn manier.
Belangrijk daarbij zijn voor mij:

Samenwerken is een zaak van mensen en
Samenwerken is positief gebruik maken van elkaar.

Het gaat daarbij om meedenken, meepraten en meebeslissen.

Ik wil daarbij vooral proberen het beste uit eenieder naar boven te halen met respect voor hun eigen kennis, kunde en vaardigheden en de kansen die dat heeft voor de samenwerking met anderen.

“Waar mensen gaan, ontstaan paden”.

 

Henk van Goor
Tijdelijk Voorzitter Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis

info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


April 2018

De verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad liggen weer achter ons. Op dit moment vinden gesprekken plaats over de vorming van een nieuw college. Opvallend is, dat de gesprekspartners voor een nieuw collegeprogramma, de Adviesraad hebben gevraagd of de Adviesraadleden punten hebben die zij graag opgenomen zien in het nieuwe collegeakkoord. Aan dit verzoek hebben we graag voldaan. Hoewel de termijn waarop we konden reageren kort was, zijn we er in geslaagd, zo veel mogelijk inbreng te verzamelen van de leden van de Adviesraad en de Deskundigenpool.
Als gevolg van de voorbereidingen op de verkiezingen ontstaat er altijd een stille periode als het gaat om nieuwe beleidsvoorstellen vanuit de gemeente. Daarnaast vindt er in het gemeentelijk apparaat op dit moment een aantal wijzigingen plaats op het terrein van de organisatie en de personele invulling. Ook dat betekent een minder drukke periode voor de Adviesraad. Met een nieuw college en een gereorganiseerde afdeling beleid van de gemeente, zullen ons in de komende periode zeker nieuwe voorstellen voor advies bereiken.
Hebben we dan stil gezeten in de Adviesraad? Absoluut niet. In 2018 zijn we begonnen met zogenaamde themabijeenkomsten. Voorbeelden hiervan zijn mantelzorg en ouderenbeleid. Een groep leden van de Adviesraad en Deskundigenpool verdiepen zich in deze belangrijke onderwerpen. Zij nodigen deskundigen op deze gebieden uit en bespreken de problematieken, die met deze onderwerpen gepaard gaan. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat wij onze deskundigheid verder vergroten en, als blijkt dat het nodig is, het college kunnen voorzien van een deskundig, advies. Ook biedt deze werkwijze de mogelijkheid dat uit de gesprekken naar voren kan komen dat wij een ongevraagd advies uit kunnen brengen.
Zoals gebruikelijk eindig ik mijn stukje weer met: “Vind je dit interessant en wil je graag meepraten en meedenken, neem dan contact met ons op. Om de Adviesraad een zo goed mogelijke afspiegeling te laten zijn van de Maassluise bevolking, zijn wij vooral op zoek naar jongere inwoners van Maassluis en mensen met een migratie achtergrond. Jullie zijn van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd kijk dan even op de pagina Nieuws van deze website bij het onderwerp Vacatures of neem via info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl contact met ons op. We bellen of mailen je dan direct terug.

 

Bart Luttik
Voorzitter Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis

info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 

 


Januari 2018

De tijd van beste wensen en soms van goede voornemens is weer voorbij. Toch wil ik graag nog even met u terugkijken, om daarna een blik op de toekomst te werpen.
In het sociaal domein, het werkgebied van de Adviesraad Samenlevingszaken, is de afgelopen jaren veel gebeurd. Er zijn grote en belangrijke taken van het Rijk overgegaan naar de Gemeenten. Een operatie met veel risico’s en veel belasting voor medewerkers van de gemeenten. Maar, ook veel grote veranderingen voor de burgers. Als we nu, na vier jaar, terugkijken, dan is dat proces in de gemeente Maassluis, eigenlijk best goed gegaan. Natuurlijk waren er af en toe wat problemen, denk aan de Pgb’s. Maar, met een flexibele instelling van de gemeente zijn die toch weer opgelost. Ook al is op dit moment nog niet alles in de puntjes geregeld, maar de grote van deze operatie in ogenschouw nemend, valt het allemaal eigenlijk best mee.
De komende jaren zullen in het teken staan van de verdere ontwikkeling van de burgerparticipatie. Geen gemakkelijk onderwerp. Burgerparticipatie gaat uit van het principe dat we aandacht hebben voor elkaar en, daar waar nodig en mogelijk, elkaar helpen. Dat is lastig in een maatschappij die de afgelopen decennia steeds individueler is geworden. We kunnen in ons ééntje vanachter onze PC, laptop, tablet of telefoon de hele wereld tot ons nemen. Om vervolgens via social media te communiceren, of onze mening te geven. Dit is geen klacht, maar een constatering van de mooie nieuwe werkelijkheid. Ook ík geniet van alle technologische ontwikkelingen.
Er zit echter ook een keerzijde aan. We leven meer langs elkaar heen. Hoe vaak zie je niet in een restaurant twee mensen zitten, beiden met hun mobiele telefoon te appen of te twitteren? Je hoopt dan soms dat het in ieder geval met elkaar is!! Het verenigingsleven heeft het zeer moeilijk. Een hockeyer zei mij laatst, “We hebben een prachtige accommodatie, maar nu nog de spelers op de velden”. Ook op andere terreinen zien we problemen bij het vinden van mensen die wat voor een ander willen betekenen.
Is burgerparticipatie dan onmogelijk? Nee, zeker niet. Er zijn nu al vele vormen van burgerparticipatie, kijk maar eens rond in de Koningshoek op een doordeweekse dag. Het aantal oppas opa’s en oma’s is zeer talrijk. Maar, willen we wat doen aan maatschappelijke problemen als bijvoorbeeld eenzaamheid en depressie, dan moeten we zeker nog verdere invulling geven aan burgerparticipatie.

Vind je dit interessant en wil je graag meepraten en denken met ons, neem dan contact met ons op. Je bent van harte welkom.

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 

 


September 2017

U heeft een tijdje niets van mij gehoord, maar dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten.
Ook dit jaar hebben wij weer een aantal adviezen uitgebracht. De adviezen over de Verordening Jeugdhulp en Leerlingenvervoer kunt u inmiddels terugvinden op deze website.
Ons advies over Leerlingenvervoer heeft voor de nodige opschudding gezorgd. U heeft daar over kunnen lezen in de lokale en zelfs de landelijke pers. Het belangrijkst is echter dat het college heeft aangegeven de problematiek te herkennen en hier een aandachtspunt van te maken voor het “Programma van Eisen Leerlingenvervoer” dat per 1 januari 2018 moet worden gepubliceerd.
En ….. dáár is het ons om te doen; adviezen uitbrengen die een waardevolle bijdrage leveren aan het beleid van de gemeente op het gebied van welzijn en sociale zaken.
Voor zover nu bekend, kunt u van ons nog adviezen verwachten over de onderwerpen “Passend onder Dak”, “Meedoen in Maasluis” en “VraagRaak”. Zodra deze openbaar zijn vindt u deze weer op onze website.
Niet alle opmerkingen of adviezen van de Adviesraad worden samengevat in een “officieel“ advies aan het college. Onze leden hebben goede contacten en overleggen met de beleidsambtenaren. Tijdens deze overleggen wordt de nodige informatie uitgewisseld en worden kritische vragen gesteld. Ook dat draagt indirect bij aan het gemeentelijk beleid.

Tot slot wil ik nog iets zeggen over de manier waarop de gemeente Maassluis de overheveling van taken van het rijk naar de gemeenten heeft uitgevoerd. Ook hier is veel aandacht voor geweest, vooral in de landelijke pers en op de radio en televisie. Met name de zaken die niet goed gingen werden hierbij aan de orde gesteld. In vergelijking met andere gemeenten heeft Maassluis dit ingewikkelde proces goed doorstaan. Ook hier zal niet iedereen tevreden zijn geweest over de veranderingen. Echter, de gemeente Maassluis is in staat gebleken, daar waar nodig, bij te sturen (Pgb’s bijvoorbeeld). Dat is een compliment waard.

We staan nog voor belangrijke uitdagingen in Maassluis, denk maar aan de verdere invulling van de participatiewet. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij, zijn of haar steentje bijdraagt aan diegenen, die dat nodig hebben. Een lastig proces om hier inhoud aan te geven, maar wel een uitdagende opdracht.

Heeft u naar aanleiding van dit artikeltje zin om met ons mee te doen, of wilt u meer van ons weten? Op onze website vindt u alle informatie, ook hoe u zich kunt aanmelden. U mag mij ook gerust even bellen (0655776628)

 

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

December 2016

De laatste maand van het jaar is alweer begonnen. Een jaar, waarin de leden van de Adviesraad enthousiast werkten aan de adviezen voor B & W, bezoeken aflegden aan onze achterban en bijeenkomsten bezochten om hun kennis te vergroten. Zonder andere werkzaamheden van de Adviesraad en onze bezoeken aan instellingen, cliëntenraden etc. tekort te doen, mag ik wel zeggen dat onze bezoeken aan het werkleerbedrijf van Stroomopwaarts en de Voedselbank zeer bijzonder waren en indruk op ons hebben gemaakt. We konden zien hoe, op een heel praktische manier, inwoners van Maassluis geholpen worden aan de slag te gaan of de helpende hand wordt geboden. In het geval van de Voedselbank, mede dankzij de belangeloze inzet van vele vrijwilligers.
De Adviesraad bracht dit jaar 8 adviezen uit. Alle adviezen hadden betrekking op het beleid van de gemeente in het Sociale Domein. Alhoewel niet al onze adviezen en suggesties zijn overgenomen, zijn wij tevreden dat wij delen van onze adviezen terugzien in het gemeentelijk beleid en dat ook de leden van de gemeenteraad onze adviezen hebben weten te vinden. Tijdens raadsvergaderingen werd er meerdere malen uit geciteerd.
Wensen blijven er ook nu nog. Helaas is er nog steeds geen cliëntenraad voor Stroomopwaarts, terwijl dit wel een wettelijke verplichting is en komt de cliëntenraad voor het ROGPlus traag op gang. Wij zullen, voor wat betreft dit onderwerp, de vinger aan de pols houden. Een ander belangrijk punt is dat wij onze wens, een Adviesraad voor alle inwoners van Maassluis te zijn, nog niet helemaal hebben kunnen invullen. Om dat te bereiken moeten we de samenstelling van onze Adviesraad en Deskundigenpool verder verbreden. Jongeren en Maassluizers met een migratie-achtergrond zijn bij ons dan ook meer dan welkom. Speciaal aan deze doelgroepen doen wij de oproep zich aan te melden als lid van de Adviesraad of Deskundigenpool. Heeft u interesse?
Als u mij een mailtje stuurt met uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend, informatief gesprek.

 

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

Mei 2016

Via berichten en advertenties In de Schakel en op onze website, houden wij u regelmatig op de hoogte van onze activiteiten.

Zo heeft u kunnen lezen dat wij recentelijk 3 nieuwe adviezen hebben uitgebracht.

Deze adviezen gaan over het te ontwikkelen beleid van de gemeente op het gebied van Armoedebeleid en Schuldhulpverlening. Onderwerpen die voor veel Maassluizers van belang zijn en waar veel geld mee is gemoeid. De werkgroep Sociaal beleid heeft daarom nogal wat tijd gestoken in het maken van deze adviezen en heeft een waardevolle inbreng kunnen geven. De komende tijd zal de gemeente het beleid verder vorm geven. Wij volgen de ontwikkelingen actief en zullen, waar nodig, met aanvullende adviezen komen.

De Adviesraad wordt steeds vaker in een vroeg stadium gevraagd haar inbreng te geven over nog te vormen beleidsonderwerpen. Op zich is het een positieve ontwikkeling dat de beleidsmakers binnen de gemeente, rekening willen houden met wat er leeft onder de inwoners van Maassluis. Voor ons is het echter soms een dilemma, omdat wij als Adviesraad geen beleid maken, maar een onafhankelijk adviesorgaan zijn voor B & W van Maassluis. Die onafhankelijkheid is voor ons een groot goed en dat willen wij bij onze activiteiten dan ook steeds voor ogen houden.

Een andere ontwikkeling is dat de Maassluizers ons steeds beter weten te vinden. De website wordt goed gelezen en op de stukjes en advertenties in de Schakel krijgen wij nogal wat reacties.

Die reacties gaan onder andere over situaties, waarin inwoners van Maassluis, ons om hulp vragen bij het oplossen van persoonlijke, soms schrijnende, problemen op het gebied van de WMO of het Sociaal Beleid. Hoe graag we ook zouden willen, de Adviesraad is geen belangenbehartiger. Dat betekent dat wij vaak niet zoveel kunnen doen aan persoonlijke problemen. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk dat er door de gemeente Maassluis haast gemaakt wordt met de inrichting van Cliëntenraden. Bijvoorbeeld voor ROGplus en Stroomopwaarts. U mag er op rekenen, dat wij B & W van Maassluis hier op blijven aanspreken.

 

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

Februari 2016

Zoals gebruikelijk stelt de Adviesraad een werkplan op voor het nieuwe jaar. In het werkplan 2016 geven we een indruk van wat we allemaal weer gaan doen als Adviesraad. In het afgelopen jaar heeft de Adviesraad 9 adviezen uitgebracht aan B & W van Maassluis. Hiervan waren 6 ongevraagde adviezen. Deze ongevraagde adviezen komen tot stand op basis van signalen die we uit de Maassluise gemeenschap horen. Hiervoor worden door de leden van de werkgroepen bezoeken afgelegd bij maatschappelijke organisaties. (Erg leuk om te doen, ook iets voor u? )
Ook voor dit jaar zijn weer veel plannen gemaakt voor het bezoeken van organisaties, die iets betekenen voor het sociaal domein van Maassluis. Daarnaast heeft de gemeente aangegeven dat zij in 2016 aan ons adviezen zullen vragen over o.a. de Beleidsnota WMO/Jeugd 2017-2020; Vormgeving Cliëntenparticipatie; Minimabeleid 2016; Implementatie Wet Taaleis en de Beleidsnota Schuldhulpverlening. Kortom er is nog veel te doen.
De op dit moment gecombineerde werkgroep WMO en Seniorenbeleid/Woonservicezones zal per 1 april weer worden gesplitst. Maassluis is een sterk vergrijzende stad in vergelijking met andere steden. Dit vraagt om specifieke aandacht voor de senioren in onze gemeente. Op dit moment kent de gemeente Maassluis geen senioren- of, zo u wilt, ouderenbeleid. Wij zullen hier dit jaar zeker de nodige aandacht aan gaan schenken.
Van dit alles zullen wij u op de hoogte houden via onze mooie website. Maar ook door aandacht te vragen in de media (De Schakel, het AD) voor het vele werk dat we doen. Let u hierbij ook eens op onze advertenties die om de paar weken in De Schakel verschijnen.
Ik sluit weer af met de vaste woorden: “De AS ook wat voor u? Kom erbij, wij kunnen ook u uitstekend gebruiken”.

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

Januari 2016

Een nieuw jaar ligt weer voor ons. In de eerste plaats wens ik u een heel goed en gezond 2016 toe.
Voor de Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis zal ook 2016 weer een jaar worden waarin wij het beleid van Burgemeester en Wethouders positief kritisch volgen. We willen met name aandacht gaan besteden aan het nog niet ingevulde Seniorenbeleid. Maar, ook de ontwikkelingen in de zorg en welzijn blijven wij nauwlettend volgen. Ons doel hierbij is de mening van de Maassluise bevolking weer te geven. Daarvoor moeten wij de Maassluise bevolking goed kennen en weten wat er bij hen leeft. Dat is nog niet altijd het geval. Met name de allochtone gemeenschap is niet of ondervertegenwoordigd in onze Adviesraad. Ook verwelkomen we graag meer jongeren. Denk niet “dat kan ik niet”, want iedereen heeft in de dagelijkse praktijk op enigerlei wijze ervaring met zaken op het gebied van Welzijn en Sociaal Beleid. Uw inbreng is daarom belangrijk en horen wij graag. Op die manier kunnen wij Burgemeester en Wethouders goed adviseren over het te voeren beleid.
Maak een nadere kennismaking met de Adviesraad tot een goed voornemen voor 2016 en kom ons verrijken met uw mening. Kom bijvoorbeeld eens naar een van onze vergaderingen. Op deze website vindt u de data en agenda. U kunt ook vrijblijvend een afspraak met ons maken voor meer informatie. U merkt dan, dat de Adviesraad uit een enthousiaste club mensen bestaat, die met ernst, maar ook met plezier en humor hun vrijwilligerswerk doen.
En dat ons advies gewaardeerd wordt heeft niet alleen het college ons laten weten, maar de gemeenteraad gebruikt steeds meer onze adviezen. Dus nogmaals, uw mening telt voor ons.
In 2016 heten wij u dan ook graag welkom bij ons in de Adviesraad.

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

Juni 2015

Wilt u de leden van de Adviesraad en de Deskundigenpool eens op een andere manier leren kennen? Kom dan op 8 juni a.s. naar Buurtcentrum De Hooftzaak, P.C. Hooftlaan 11A in Maassluis. De Hooftzaak is onderdeel van STOED (Stichting Onder Een Dak ). STOED is een regionale instelling voor Zorg en Welzijn. Zij begeleidt mensen van 18 jaar en ouder met psychiatrische en/of psychosociale problemen die zelfstandig willen (blijven) wonen. De zorg is afgestemd op de behoefte van de cliënt. STOED biedt ambulante woonbegeleiding, beschermd wonen, volledig pakket thuis, ontmoeting, dagbesteding en nachtopvang.

De Hooftzaak is een ontmoetingsplek voor inwoners van Maassluis. U kunt er binnenlopen voor een praatje, de krant, of een kopje koffie of thee. U kunt er ook internetten (gratis Wi-Fi), biljarten of kaarten. Er wordt een gezellige plek geboden, waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, zodat zij elkaar kunnen ondersteunen en versterken. De Hooftzaak beschikt ook over een heel mooie keuken en gezellig restaurant. Voor een redelijke prijs kunt u er dagelijks een een lunch en twee keer per week een warme maaltijd gebruiken. Op 8 juni gaan leden van de Adviesraad en Deskundigenpool ’s avonds een warme maaltijd klaarmaken. Wat er op het menu komt te staan is nog een verrassing. Een mooie gelegenheid om kennis te maken of eens van gedachten te wisselen met de leden. Natuurlijk kunt u ook een hapje mee eten. Dan wel graag vooraf even aanmelden bij De Hooftzaak.

Ik hoop u daar te mogen verwelkomen.

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

Maart 2015

Sinds 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO, de wet op de Jeugdzorg en de Participatiewet. Een ingrijpende operatie, die voor veel Maassluizers veranderingen met zich meebrengt.
Wij zijn benieuwd hoe u die veranderingen heeft ervaren. Tot op heden hebben ons nog niet veel signalen bereikt dat er iets niet goed gaat. Dit verbaast ons, omdat de veranderingen ingrijpend en complex zijn. Het zou dan ook begrijpelijk zijn als er nog bijstellingen nodig zijn.
De Adviesraad zal de komende tijd contact leggen met cliëntenraden om ook van hun ervaringen te leren. Heeft u ervaringen met de nieuwe wetgeving, laat het ons weten. U kunt mij of een van de andere leden van de Adviesraad benaderen via hun emailadres vermeld bij hun namen op deze website.
Wij kunnen uw situatie niet direct oplossen, maar u mogelijk wel in contact brengen met een instantie die u daarbij behulpzaam kan zijn. Daarnaast kunnen wij het college van B&W wijzen op mogelijke tekortkomingen en aandringen op verbeteringen.
Uw signalen zijn daarbij voor ons van groot belang!

Bart Luttik
info@adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl

 


 

December 2014

U heeft de nieuwe website van de Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis ontdekt! En, hopelijk heeft u heeft ook gemerkt dat onze website een stuk overzichtelijker is geworden. Tot voor kort was de website van de Adviesraad onderdeel van de gemeentelijke website. Die site was niet zo makkelijk leesbaar en wekte de suggestie dat de Adviesraad onderdeel is van de gemeente. De Adviesraad is een onafhankelijk adviesorgaan voor B&W van Maassluis, die op basis van haar eigen deskundigheden adviseert. Dit wordt met deze website nog eens extra geaccentueerd.

Met deze website willen we de burgers van Maassluis op een transparante en duidelijke wijze inzicht geven in wat de Adviesraad voor hen kan betekenen. We willen burgers van Maassluis informeren, maar hen zeker ook aangeven hoe zij met de Adviesraad kunnen meedenken en meedoen. En dat is belangrijk. Zeker in tijden dat er veel aan het veranderen is in de verantwoordelijkheden van de gemeente. Denk daarbij aan de taken die de gemeente, met ingang van 1 januari 2015, van het Rijk krijgt op het terrein van de zorg en (arbeids)participatie. De Adviesraad zal deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en zo nodig hierover adviezen geven aan de gemeente.

U kunt dit proces volgen op onze website, maar u kunt ook actief meedoen. Bijvoorbeeld door te reageren naar de leden van de Adviesraad (ieder lid heeft een eigen mailadres) of, door aanwezig te zijn op onze openbare vergaderingen. U kunt natuurlijk ook zelf lid te worden van de Adviesraad, of van een van onze werkgroepen. Wij realiseren ons dat iedere burger van Maassluis deskundigheden heeft die wij graag willen benutten voor een nog betere advisering aan het college van B&W.

Heeft u interesse om lid te worden van een van onze werkgroepen of de Adviesraad zelf? Neem dan gerust contact op met mij, of één van de andere leden van de Adviesraad.

Bart Luttik

https://adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl/wp-content/uploads/2019/09/Henk-van-Goor.jpg 4160 4160 Nico van der Windt https://www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl/wp-content/uploads/2014/10/AdviesraadSamenlevingszakenMaassluis.png Nico van der Windt2016-12-13 09:30:442021-12-13 13:38:01Van de voorzitter

Overige Berichten

  • “Doe mee”- met de Adviesraad
  • Geslaagd werkbezoek aan InBlik
  • Na 8 en 5 1/2 jaar afscheid van de Adviesraad
  • Vacature voorzitter van de Adviesraad
  • Vacature Algemeen
  • Haven MaassluisMeer weten over de Adviesraad?

Organisaties/Instellingen

  • Stichting Present Maassluis
  • Minters Mantelzorg
  • Buurtgezinnen
  • Rogplus
  • Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
  • Samen zijn wij Maassluis

Anderen over de Adviesraad

  • Jasmijn Lankwarden – Stroomopwaarts en de Adviesraad
  • Fred Voskamp – Als beleid niet uitpakt zoals bedoeld trekken ze aan de bel
  • Corine Bronsveld – Adviesraad houdt ons scherp
  • foto: Sjoerd Kuiperfoto: Sjoerd KuiperSjoerd Kuiper – Vanuit inhoudelijke kennis en ervaring advies over beleid
  • John Dolstra – Adviesraad samenlevingszaken een meerwaarde voor Maassluis.

Adviesraadsleden aan het woord

  • Joke van Zalingen – Mantelzorg, meer mantel dan zorg
  • Diana van Loo – Verbinding via ontbijtje in de Hooftzaak
  • Jan-Willem Hoogendijk – “Als je een collega bent en geen client”
  • Marga BrijsMarga Brijs – Beeldvorming ouderen kan anders.
  • Henri Brendel – Kwetsbaar
  • Els Klop – De onafhankelijk clientondersteuner.

© 2023 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid

Scroll naar bovenzijde