Martha Vonk

Martha Vonk

Wie Is Martha Vonk?
Mijn naam is Martha Vonk – den Harder, geboren op 11 januari 1952 in Maassluis. Ik ben getrouwd met Geert Vonk. Samen hebben we een zoon, een dochter en drie kleinkinderen.
Al generaties lang woont en werkt de familie van beide kanten in Maassluis.
Ik ben als apothekersassistente bijna 30 jaar in Maassluis werkzaam geweest. Naast mijn werk heb ik ook altijd in Maassluis vrijwilligerswerk gedaan. O.a. in  het bestuur van een bejaardentehuis, begeleider bij vluchtelingenwerk en diverse functies in het kerkenwerk.
Ik lees graag en ben ook lid van een lees club. Ik houd van fietsen en in de zomer trekken mijn man en ik er graag met de caravan op uit. We passen ook wekelijks op onze kleinkinderen.

Waarom werd je lid van de Adviesraad?
Ik ben op 1 januari 2013 gestopt met mijn werk als apothekersassistente. Na enkele maanden thuis, vond ik dat ik enigszins buiten de samenleving kwam te staan. Via via kreeg ik een folder over de Adviesraad in handen en ben toen, na een gesprek, in de werkgroep WMO gekomen.

 

 

Hoe lang ben je lid van de Adviesraad en wat is je functie?
Ik ben nu dus bijna drie jaar voor de Adviesraad “aan het werk”. Eerst alleen in de werkgroep WMO en al snel ook in de werkgroep Senioren. Op dit moment ben ik als lid van de Adviesraad tijdelijk voorzitter van de nu nog gecombineerde werkgroep WMO/Seniorenbeleid &Woonservicezones.
In april wordt deze werkgroep weer gesplitst en is het de bedoeling dat ik voorzitter word van de werkgroep Seniorenbeleid & Woonservicezones.

Wat vind je aantrekkelijk aan het werk in de AS?
Het is leuk om bezig te zijn met onze sterk veranderende samenleving. Op het gebied van zorg en werk is er enorm veel veranderd. En het is heel interessant mee te denken met het beleid van gemeente.

Wat is de frequentie van de vergaderingen en andere bezigheden?
De Adviesraad vergadert eenmaal per zes weken en ook de werkgroepen komen zeer regelmatig bij elkaar. Er worden ook bezoekjes aan o.a. cliëntenraden en zorginstellingen door het jaar heen gepland.

Zijn er zaken die je lastig vindt?
Ik vind het soms lastig om niet over te gaan tot belangenbehartiger van individuele personen. Je moet altijd kijken naar het grotere geheel: Kloppen de regels, worden de regels juist uitgevoerd.

Wil je de lezers nog iets meegeven?
Het zou fijn zijn als zich mensen zouden aanmelden die af en toe mee willen denken. Mensen met een bepaalde specialisatie of kennis van een onderwerp waar de Adviesraad een gevraagd of ongevraagd advies over uit gaat brengen.

 

© 2019 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid