Loura Raamsdonk

Loura Raamsdonk

Loura, wat wil je over jezelf vertellen?
“Ik ben Loura Raamsdonk, 65+ ,heb 2 dochters en 6 kleinkinderen. Ik heb meerdere hbo opleidingen gedaan in de gezondheidszorg en in de welzijnssector en heb o.a. als jeugdverpleegkundige gewerkt. De laatste 15 jaar als orthopedagoog in Vlaardingen en Maassluis.
Nu doe ik veel vrijwilligerswerk en ben oppas oma voor de kleinkinderen. Ik sport, reis, wandel en lees graag.”

Wat was de aanleiding lid te worden van de adviesraad?
“Ik ben lid geworden omdat ik graag wil meedenken met het Maassluise reilen en zeilen. En niet alleen langs de zijlijn maar toekijken. Vooral het jeugdbeleid vind ik belangrijk, omdat de jeugd de toekomst heeft. Jongeren hebben recht op een goede begeleiding naar hun volwassenheid. Daarom heb ik me aangesloten bij onze werkgroep “Jeugd”.

Wat vind je aantrekkelijk aan het werken in de Adviesraad?
“Wij proberen de ogen en oren te zijn van de Maassluise bevolking. Dat geeft mij het gevoel zinnig bezig te zijn. Je kunt daadwerkelijk meedenken met het beleid van de gemeente. En onze adviezen worden serieus genomen.

Vanaf 2015 is er op het gebied van Jeugd, Sociaal Domein en WMO veel bij de gemeente terecht gekomen. Dat geeft enorm veel werk voor de gemeenteraad. Wij helpen meedenken in het formuleren van het beleid.
We zijn allemaal heel gemotiveerd, waardoor de sfeer ook goed en ontspannen is.”

 

Wat is de frequentie van de vergaderingen en andere bezigheden?
“De frequentie is erg wisselend binnen de werkgroep. Dat ligt aan de adviezen die worden gevraagd. En wij geven ook nog ongevraagd adviezen. De Adviesraad vergadert 1 x per 6 weken. Is er meer nodig, dan wordt dat ingelast.
Het bezoeken van congressen enz. is vrijblijvend, maar wel aan te raden. Daarvan wordt rapport uitgebracht, zodat we allen bijblijven. Ook het lezen van achtergrondinformatie is belangrijk. Die ontvangen we van onze gemeentelijk ondersteunster en dat kan soms aardig veel zijn.
Ik zelf pik eruit wat ik belangrijk vind, dus op het gebied van de Jeugd en het Jeugdbeleid.”

Zijn er zaken die lastig zijn?
“Ik gaf al aan dat je aardig wat moet lezen. Dat kan lastig zijn. Maar het is nodig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. En dan niet alleen van Maassluis. Je moet ook breder kijken en ervaringen bekijken van andere gemeenten.
Het aantal vergaderingen vind ik zinnig en ik ervaar dat niet als lastig.”

Wil je de lezers verder nog iets zeggen?
“Ja zeker. We hebben mensen nodig voor de Adviesraad, maar ook voor de Deskundigenpool, waaruit geput wordt voor de werkgroepen.
Kom eens kijken op onze openbare vergaderingen. Datum, tijd en locatie vind je op onze website en staan ook altijd in “De Schakel” en het “AD”.
Voor de werkgroep “Jeugd” willen we graag jonge ouders verwelkomen. Jullie zijn de deskundigen! Het geeft veel voldoening om op deze manier inbreng te hebben.”

 

© 2019 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid