Janneke vd Waardt

Janneke vd Waardt

Janneke, wil je ons iets over jezelf vertellen?
Ik ben Janneke van de Waardt, 58 jaar geleden geboren in Groningen en opgegroeid in Naaldwijk. Daar heb ik mijn man ontmoet: een echte Maassluizer. Na wat omzwervingen zijn we in 1987 in Maassluis komen wonen, waar onze drie zonen zijn geboren.

Ik haalde aan de Lerarenopleiding in Groningen, mijn lesbevoegdheid voor de vakken Aardrijkskunde en Economie. Daarna ben ik eerst een aantal jaren met mijn man meegevaren. Hij vaart al vele jaren en is inmiddels kapitein op een containerboot. Na het varen, kwamen de zonen. Toen de jongste 7 was, ben ik rond gaan kijken naar een baan in het onderwijs. Ik kon gelijk terecht bij het toenmalige Maasscollege aan het Kastanjedal. Daar heb ik 13 jaar gewerkt, waarvan de laatste 5 jaar als zorgcoördinator. Inmiddels werk ik al weer ruim 3 jaar op het Reviuslyceum.

Waarom werd je lid van de Adviesraad?
Op het Kastanjecollege waren Henri Brendel en ik samen verantwoordelijk voor de zorg. Op een gegeven moment nodigde hij me uit om mee te gaan naar een bijeenkomst van de Adviesraad en daar heeft Trudi van Doornik me gevraagd deel te nemen aan de werkgroep Jeugd.

 

 

Hoe lang ben je lid van de Adviesraad en wat is je functie?
Sinds januari 2014 ben ik  lid van de werkgroep Jeugd en sinds vorige maand ben ik ook lid van de Adviesraad. Binnen de Adviesraad heb ik geen speciale functie.

Wat vind je aantrekkelijk aan het werk in de Adviesraad?
Ik vind het belangrijk, dat wanneer een gemeente beleid ontwikkelt, er ook input van burgers is. Met name van degenen die op verschillende terreinen werkzaam zijn (geweest). Mijn terrein is het onderwijs. En dat is altijd in beweging. Daardoor kan ik vanuit mijn werk de ontwikkelingen goed bijhouden en ook zien, wat dit in de praktijk betekent. Vandaar uit kan ik de Gemeente Maassluis via de adviesraad adviseren.

Wat is de frequentie van de vergaderingen en andere bezigheden?
De Adviesraad vergadert ongeveer 1 x in de 6 weken en tijdens de zomervakanties niet. De werkgroep Jeugd komt zo’n zes keer per jaar bij elkaar. Dit zijn de vaste afspraken. Buiten dat gaan leden regelmatig op bezoek bij instanties.  Wij informeren hen over de Adviesraad en winnen ook zelf informatie in. Ik kijk wat in mijn agenda past.

Zijn er zaken die je lastig vindt?
Wat ik (ook in mijn tijd als zorgcoördinator al) lastig vind, is dat ‘alles zo lang duurt’. Ik snap dat beleid ontwikkelen tijd nodig heeft, maar ik word er soms wat ongeduldig van.

Wil je de lezers nog iets meegeven?
Maassluis is een prettige stad om te wonen en in op te groeien. Ik zie het aan onze zonen. Ze willen wel uit huis, maar niet uit Maassluis!
Om dit zo te houden is het van belang, dat ook jongeren meedenken over de ontwikkelingen van onze stad. Dus hierbij een oproep: jongeren van Maassluis: meld je aan bij één van onze werkgroepen. Om zo actief mee te denken over de toekomst van Maassluis.

 

© 2019 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid