Els klop

Els klop

Wat wil je over jezelf vertellen?
Mijn naam is Els Klop. Ik ben in Hilversum geboren, op 10 mei 1949, als jongste in een gezin met 7 kinderen. In Rotterdam, waar mijn oudste broer woonde, heb ik mijn opleiding als verpleegkundige gevolgd, in het toenmalige St. Clara Ziekenhuis. Tijdens mijn opleiding heb ik mijn man Rob leren kennen. In 1971 zijn we getrouwd en in Maassluis komen wonen.
Na een aantal jaren voor onze 3 kinderen gezorgd te hebben, ben ik als herintreedster weer de zorg in gegaan. Begonnen in Maassluis (toenmalige Schutsluis) in diverse functies. Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen. Vervolgens heb ik 6 jaar in Rotterdam gewerkt o.a. zorg in de wijk helpen opzetten, 3 jaar bij het CIZ en daarna bijna 5 jaar weer in Maassluis o.a. als WMO consulente. Sinds april 2014 ben ik met pensioen.

Wat was de aanleiding om lid te worden van de Adviesraad?
Na mijn pensionering bleef ik  de veranderingen in de zorg en de ontwikkelingen in het kader van de WMO volgen. Maar daar bleef het bij. Ik had nu tijd om te lezen, musea en concerten te bezoeken, kleinkinderen en mantelzorger van de familie te zijn. Maar ik miste het actief en doelgericht met de WMO bezig zijn.
Vervolgens kwam ik Gijs van Leeuwen tegen (onze secretaris)) en zo ben ik in januari 2015 lid van de werkgroep WMO geworden, om begin 2016 ook zitting te nemen in de Adviesraad.

 

Wat vind je aantrekkelijk aan het werken in de Adviesraad?
Ik denk graag mee met gemotiveerde mensen om een positieve bijdrage te leveren in het kader van de WMO.  Op deze wijze ontstaat een brugfunctie tussen de bewoners en de Gemeente Maassluis.

Wat is de frequentie van de vergaderingen en andere bezigheden?

De Adviesraad vergadert ongeveer 8x per jaar en er zijn de vergaderingen van de twee werkgroepen. Verder is er leeswerk, scholing en bezoek van organisaties. Er blijft genoeg tijd over voor andere activiteiten.

Zijn er zaken die je lastig vindt?
Lastige zaken kunnen ook een uitdaging zijn.

Wil je de lezers verder nog iets zeggen?
In Maassluis zijn er genoeg jonge mensen met veel kennis.
Zij zouden een welkome aanvulling zijn in de Deskundigenpool of in de Adviesraad.

 

© 2019 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid