Diane van Loo

Diane van Loo

Diane, wat wil je over jezelf vertellen?
Mijn naam is Diane van Loo. Ik ben 45 jaar en van oorsprong B – verpleegkundige. Sinds 1993 werkzaam bij de Parnassiagroep in Den Haag. Als hobby’s ben ik vooral bij de korfbalsport betrokken en actief in de schoolkorfbalcommissie.
Maar ook theaterbezoek, lezen of gezellig met vrienden of familie eten, doe ik graag. Sinds drie jaar doe ik ook vrijwilligerswerk binnen de Hooftzaak. Daar regel ik met nog een aantal mensen het ontbijten. Dat geeft me veel voldoening.

Wat was de aanleiding lid te worden van de Adviesraad?
Mijn interesse voor de Adviesraad kwam 3 jaar geleden door de wervingscampagne. Ik werd getriggerd door de billboards langs de weg en ben toen gaan lezen over de Adviesraad. Ook heb ik in mijn omgeving gevraagd of het eventueel wat voor mij was.

Wat vind je aantrekkelijk aan het werken in de Adviesraad?
Vanuit mijn werk en opleiding kan ik mijn kennis en ervaring gebruiken in de Adviesraad. Maar ook vanuit mijn interesse in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bovendien ben ik ervaringsdeskundige, door mijn ziekte, als gevolg van een herseninfarct.

 

Wat is de frequentie van de vergaderingen en andere bezigheden?
Buiten de vergaderingen van de Adviesraad, ongeveer 8 per jaar, ben ik lid van de werkgroep WMO.
In de werkgroep hebben alle leden één of meerdere aandachtsgebieden. De STOED is daarin mijn aandachtsgebied. Ik vind het leuk en interessant om met wisselende leden van de Adviesraad en Deskundigenpool een speciaal onderwerp uit te diepen.

Je krijgt heel veel informatie en het is de kunst daaruit te filteren wat van belang is.
Ik vind het belangrijk op te komen voor de minder bedeelden in Maassluis op het gebied van gezondheidszorg, armoedebeleid en jeugd. Kortom: het sociale domein.

Zijn er zaken die je lastig vindt?
Soms is de stof erg taai en abstract, maar je moet daar doorheen prikken.
Dat is nu eenmaal nodig om een goed en gedegen advies aan de gemeenteraad te kunnen uitbrengen.

Het is een hele afwisselende functie, waarbij je veel kan betekenen voor de medemens.

 

© 2019 Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis
Privacy beleid